Art Film Fest online 2021

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest sa rozhodol svojim fanúšikom priniesť filmové zážitky priamo domov. Prostredníctvom online platformy Kino doma si budú môcť začiatkom februára pozrieť dvojicu filmov, ktoré súťažili v Medzinárodnej súťaži hraných filmov v roku 2019, čo bol zatiaľ posledný ročník festivalu, keďže v roku 2020 sa podujatie neuskutočnilo.

piatok 5. februára o 20.20 premietne virtuálne kino snímku Stále človek (Still Human) režisérky Oliver Chan. Filipínka Evelyn sa v nej zamestná ako pomocníčka v Hongkongu, aby sa starala o Cheong-winga, rozvedeného a na vozík pripútaného invalida. Dvaja rozdielni ľudia, spočiatku polarizovaní vzájomnými nesympatiami, sa postupne zbližujú a vyrovnávajú so životnými prekážkami. Film sa v neľahkej téme neutápa, naopak – využíva osobitý humor a krehkú emocionalitu dvoch hlavných postáv. Ponúka zaujímavý kontrast osobného, intímneho príbehu v kulise takého spoločensky a kultúrne rôznorodého veľkomesta, akým je Hongkong.

sobotu 6. februára si budú môcť diváci a diváčky v rovnakom večernom čase pozrieť islandskú snímku Nechaj ma padnúť (Let Me Fall), ktorú nakrútil tvorca s umeleckým menom Baldvin Z. Jeho film rozpráva príbeh dvoch kamarátok, najskôr teenageriek, potom tridsiatničiek. Stella je výbojnejšia a nemá problém ani experimentovať s drogami. Naivná Magnea ju obdivuje a je šťastná, keď môže byť v jej prítomnosti. Netrvá dlho a Magnea sa stane závislou nielen na kamarátke, ale aj na neblahom spôsobe života. Film, ktorý vznikol podľa skutočných výpovedí drogovo závislých mladých ľudí a ich rodín, takmer dokumentárnym spôsobom ukazuje, čo znamená pre narkomanov ďalšia dávka. Silná emocionálna dráma prostredníctvom ťažkej témy skúma otázky a hodnoty priateľstva, lásky a rodiny.

Viac info

Stále človek | Art Film Fest online / ONLINE Kino doma

Still Human; Oliver Siu Kuen Chan, 2018, verzie: ST : eng, zho

Filipínka Evelyn sa zamestná ako pomocníčka v Hongkongu, aby sa starala o Cheong-winga, rozvedeného a na vozík pripútaného invalida. Dvaja rozdielni ľudia, spočiatku polarizovaní vzájomnými nesympatiami, sa postupne ľudsky zbližujú a vyrovnávajú so životnými prekážkami. Film, ktorý vznikol v produkčnej spoločnosti známeho ázijského filmára Fruita Chana, využíva napriek neľahkej téme osobitý humor a krehkú emocionalitu dvoch hlavných postáv. Zaujímavý je aj kontrast osobného, intímneho príbehu v kulise takého spoločensky a kultúrne rôznorodého veľkomesta, akým je Hongkong. (Art Film Fest) Zobraziť viac

Stream ST 15
Viac info

Nechaj ma padnúť | Art Film Fest online / ONLINE Kino doma

Lof mér að falla; Baldvin Z, 2018, verzie: ST : isl

Príbeh dvoch kamarátok Stelly a Magney, najskôr tínedžeriek, potom tridsiatničiek. Stella je výbojnejšia a nemá problém ani s drogami. Naivná Magnea ju obdivuje a je šťastná, keď môže byť v jej prítomnosti. Rodičia sú síce rozvedení, ale dcére pomáhajú a podporujú ju. Netrvá dlho a Magnea sa stane závislou nielen od kamarátky, ale aj od neblahého spôsobu života. Film vznikol podľa skutočných výpovedí drogovo závislých mladých ľudí a ich rodín na Islande. Takmer dokumentárnym spôsobom ukazuje, čo znamená pre narkomanov ďalšia dávka. Sú schopní sľúbiť čokoľvek, klamať, podvádzať, kradnúť i zradiť dôveru blízkych. Postupne sa prepadnú na absolútne dno, až sa z nich stanú trosky. Silná emocionálna dráma skúma otázky a hodnoty priateľstva, lásky a rodiny. Necháva na divákovi, aká je šanca vymaniť sa z tohto pekla, a či je vôbec nejaká. Zobraziť viac

Stream ST 15