BABY kino

- kino pre rodičov -

Kino Lumière pripravilo cyklus prispôsobených filmových predstavení pre rodičov s bábätkami a malými deťmi pod názvom Baby kino, ktorému bude patriť každá streda o 10.00 hod. Je to čas a miesto, kde rodič môže ísť do kina i s kočíkom bez obavy, že by sa v prípade plaču niekto sťažoval na rušenie predstavenia. V Baby kine nikomu nevadí prebalenie dieťatka, hrkanie hrkálkami, detský blabot, smiech či zamrnčanie. Premietania majú výrazne zníženú hlasitosť (aby sa bábätkám dobre spinkalo) a v kinosále počas projekcie zostáva mierne svetlo.

Ide o model, či typ predstavení, ktorý funguje v mnohých kinách v zahraničí ba dokonca i v niektorých slovenských. Sme radi, že sa nám po Inkluzívnom kine pre deti (senzoricky prispôsobené projekcie pre deti s poruchou autistického spektra a ADHD) podarilo zaradiť do programovej štruktúry Kina Lumière i tieto špeciálne premietania pre rodičov. Chceme, aby aj rodičia na materskej mali možnosť navštevovať kino a sa „(kino)socializovať“ bez toho, aby museli nutne svoje deti „niekde odkladať“. Do programu budeme vyberať filmy z aktuálnej distribučnej ponuky, vyhýbať sa budeme titulom s výraznou či agresívnou zvukovou stopou. Je na každom rodičovi, aby posúdil, do akého veku dieťaťa je tento typ predstavení vhodný. Z nášho pohľadu sú to hlavne detičky vo veku do 16 mesiacov. Podstatné je, že výber filmov je určený rodičom, nejedná sa o detské predstavenia.

VSTUPNÉ

  • Základné vstupné: 7 €
  • Zľava na FK preukaz - 1, 50 €
  • Zľavy - Senior a seniorky, mládež do 15 r., ZŤP - 1 €
  • Zľava na Lumierku - 1 €
  • Za detičky samozrejme neplatíte!
Viac info

Samota | BABY kino

Einvera; Ninna Pálmadóttir, verzie: AT , ST

Osamelému Gunnarovi vyvlastní štát farmu, ktorá patrila jeho rodine po desaťročia. Toto miesto uprostred ničoho totiž čoskoro zaplaví nová priehrada. Muž sa lúči s rodným domom, farmou a stádom koní a za peniaze od štátu si kúpi dom v rušnom meste. Občas rozmýšľal o tom, že by tam odišiel, ale až doteraz sa k tomu neodvážil. A zrazu je tam. A úplne sám. Len s fotografiou rodičov, svojho milovaného šedáka Godiho a bratranca žijúceho v Kanade. Farma, hory a kone mu veľmi chýbajú. Čas trávi prechádzkami po meste a spoznávaním okolia. Stretáva 10-ročného Ariho, ktorý roznáša noviny a býva v dome oproti. Aj on trávi väčšinu dňa sám. Zisťujú, že napriek generačnému rozdielu sú si dosť podobní. A občas nerozumejú svetu okolo seba. Postupne formujúce sa priateľstvo má zásadný vplyv na ich ďalší život. Dlhometrážny debut Ninny Pálmadóttir je filmom o krivde, samote a priateľstve.

Zobraziť viac

2D AT ST 15
Viac info

Súperi | BABY kino

Challengers; Luca Guadagnino, 2024, verzie: ST jazyky: eng

Patrick (Josh O´Connor) a Art (Mike Faist) sa spriatelili vďaka spoločnej vášni k tenisu a počas dospievania sa stali nerozlučnými priateľmi. Keď však do ich životov vstúpi nadaná tenistka Tashi (Zendaya), ich vzťah sa zmení. Z kamarátov sa stanú súperi v láske, ale aj na tenisovom kurte. Jednému sa darí viac, druhému menej – v športe aj v láske to tak niekedy chodí... Keď sa však majú po rokoch stretnúť v zápase na známom turnaji Challenger Tour, všetko sa môže zmeniť. Ktorý zo súperov sa stane víťazom?

V kinosálach K1 a K2 premietame tento film v obrazovom rozlíšení 4K. Zobraziť viac

2D ST 15
2DST

30. 4. utorok

K2
7,00 10:15