BABY kino

- kino pre rodičov -

Kino Lumière pripravilo cyklus prispôsobených filmových predstavení pre rodičov s bábätkami a malými deťmi pod názvom Baby kino, ktorému bude patriť každý utorok okolo 10:00. Je to čas a miesto, kde rodič môže ísť do kina i s kočíkom bez obavy, že by sa v prípade plaču niekto sťažoval na rušenie predstavenia. V Baby kine nikomu nevadí prebalenie dieťatka, hrkanie hrkálkami, detský blabot, smiech či zamrnčanie. Premietania majú výrazne zníženú hlasitosť (aby sa bábätkám dobre spinkalo) a v kinosále počas projekcie zostáva mierne svetlo.

Ide o model, či typ predstavení, ktorý funguje v mnohých kinách v zahraničí ba dokonca i v niektorých slovenských. Sme radi, že sa nám po Inkluzívnom kine pre deti (senzoricky prispôsobené projekcie pre deti s poruchou autistického spektra a ADHD) podarilo zaradiť do programovej štruktúry Kina Lumière i tieto špeciálne premietania pre rodičov. Chceme, aby aj rodičia na materskej mali možnosť navštevovať kino a sa „(kino)socializovať“ bez toho, aby museli nutne svoje deti „niekde odkladať“. Do programu budeme vyberať filmy z aktuálnej distribučnej ponuky, vyhýbať sa budeme titulom s výraznou či agresívnou zvukovou stopou. Je na každom rodičovi, aby posúdil, do akého veku dieťaťa je tento typ predstavení vhodný. Z nášho pohľadu sú to hlavne detičky vo veku do 16 mesiacov. Podstatné je, že výber filmov je určený rodičom, nejedná sa o detské predstavenia.

VSTUPNÉ

  • Základné vstupné: 7 €
  • Zľava na FK preukaz - 1, 50 €
  • Zľavy - Senior a seniorky, mládež do 15 r., ZŤP - 1 €
  • Zľava na Lumierku - 1 €
  • Za detičky samozrejme neplatíte!
Viac info

Až na koniec sveta | BABY kino

The Dead Don´t Hurt; Viggo Mortensen, 2023, verzie: ČT jazyky: dan, eng, fra, spa

60. roky 19. storočia, San Francisco. Slobodomyseľná Vivienne (Vicky Krieps) sa zamiluje do truhliara Holgera (Viggo Mortensen). Po jeho boku se vydáva malebnou krajinou nevadských kaňonov a lesov nájsť svoj vysnený domov. Usídlia sa v malom, zdanlivo kľudnom mestečku, ktoré ovláda skorumpovaný starosta a jeho spoločníci. Keď Holger odchádza bojovať do občianskej vojny, zostavá Vivienne sama čeliť nástrahám drsného prostredia, do ktorého vnáša chaos najmä despotický starostov syn Weston. Druhý režijný počin Vigga Mortensena je nadčasovou romancou dvoch fatálne tvrdohlavých milencov. V kinosálach K1 a K2 premietame tento film v obrazovom rozlíšení 4K.

Zobraziť viac

2D ČT 15
2DČT

22. 10. utorok

K2
7,00 10:15
Viac info

Lee: fotografka v prvej línii | BABY kino

Lee; Ellen Kuras, 2024, verzie: ČT jazyky: eng, fra

Film rozpráva príbeh fotografky a modelky Elizabeth Lee Miller (Kate Winslet), ktorá sa počas druhej svetovej vojny stala uznávanou vojnovou spravodajkyňou časopisu Vogue. Po úspešnej kariére modelky a módnej ikony sa Lee Miller počas 2. svetovej vojny vydá pracovať ako nebojácna vojnová fotografka. Pre Vogue dokumentuje hrôzy vojny, od vojakov na fronte až po hrôzy koncentračných táborov. Ukazuje nielen brutalitu vojny, ale aj odolnosť obetí. Zaplatí za to vysokú osobnú cenu, keď je konfrontovaná s traumou z minulosti. Držiteľka Oscara Kate Winslet hrá legendárnu Lee Miller po boku Alexandra Skarsgårda a Marion Cotillard.

Zobraziť viac

2D ČT 15
2DČT

29. 10. utorok

K2
7,00 10:15