Vianočný filmový bazár 2019

06. 12. - 14. 12.

Milí návštevníci / návštevníčky,

aj tento rok sa v priestoroch Kina Lumière uskutoční už tradičný Už po piatykrát a opäť ponúkne veľký výber slovenských filmov na DVD a blu-ray nosičoch i kvalitnú filmovú literatúru z predajne Klapka.sk. Ak stále uvažujete nad tým, čím obdarovať svojich najmilších, príďte sa poobzerať a možno práve v bazári nájdete ten vhodný darček, ktorý poteší aj náročných filmových milovníkov.

Pre inšpiráciu spomenieme, že edičné oddelenie Slovenského filmového ústavu (SFÚ) vydalo 3DVD Zlatý fond slovenskej komédie I. s divácky úspešnými veselohrami režiséra Jána Lacka. Slovenským komédiám je venovaný aj nástenný filmový kalendár na rok 2020.

Počas Vianočného filmového bazára sa uskutoční aj prezentácia druhého rozšíreného vydania publikácie Naše filmové storočie od autorskej dvojice František Gyárfáš a Juraj Malíček. Publikácia predkladá výber najobľúbenejších diel oboch autorov ako ich vlastné dejiny filmu, obľúbených žánrov či tvorcov, pričom nové vydanie je doplnené o dvadsať ďalších titulov. Súčasťou prezentácie bude aj predpremiéra filmu Prvý zradca (2019) režiséra Marca Bellocchia z prostredia sicílskej mafie. Film mal svetovú premiéru v hlavnej súťaži na MFF v Cannes a je talianskym národným kandidátom na Oscara. Podujatie sa uskutoční v pondelok 9. decembra 2019 o 19.00 hod. za účasti oboch autorov.

Vianočný bazár bude otvorený v dňoch od 6. do 9. decembra a od 11. do 14. decembra v priestoroch Kina Lumière, v pracovné dni od 17.00 do 21.00 hodiny, počas víkendov sa predaj začne už o 15.00 hodine.