MFF FEBIOFEST Bratislava 2022

 

Medzinárodný filmový festival FEBIOFEST Bratislava opäť zaostrí na dobrý film v termínoch 16. – 22. marca 2022. Prinesie nielen obľúbené sekcie a súťaž krátkych filmov, chýbať nebudú ani Industry Days. 

Predpredaj Cinepassov, teda permanentiek na celé podujatie, bude spustený v pondelok 7. marca 2022 na cinepass.sk/febiofest.

Po dvoch rokoch sa tak konečne festival znova dočká prezenčnej formy a divákov privíta v kamenných kinách. Diváci sa môžu tešiť na sekcie – Bez limitovFilm+Planet Dark, Kino-Ikon+Zrkadlo minulosti aj na súťažnú sekciu krátkych filmov V strede Európy. Tento názov ponesie aj upravená sekcia Slovenská filmová krajina. Po novom sa v nej tak budú prezentovať aj filmy našich susedov – Poľska, Česka, Maďarska, Ukrajiny a Rakúska. Filmový kabinet deťom ponúkne program aj pre deti a tínedžerov. Súčasťou Febiofestu bude aj Industry program – Works in Progress, prezentácia nových slovenských filmových projektov. Konať sa bude v kinosále, ale zároveň bude predovšetkým pre zástupcov svetových festivalov a sales agentov dostupný aj formou online live streamu.

Ukrajina v strede Európy je názov špeciálnej tohtoročnej programovej sekcie. Výber ôsmich filmov medzi ktorými sú tituly ako Donbas Sergeja Loznicu, dva filmy skvelého znalca súčasného Ruska Vitalija Manského či nový film uznávaného ukrajinského filmára Valentyna Vasjanovyča Odraz. Každý z nich iným spôsobom reflektuje aj aktuálnu situáciu a ich projekcie uvedú hostia do potrebného kontextu. Výťažok zo vstupného z tejto sekcie a dobrovoľné príspevky počas celého festivalu Febiofest odovzdá na #KtoPomôžeUkrajine.

Program, permanentku cinepass aj vstupenky v cene 4,00 /3,00€ nájdete TU.